آیا ابتکارات دیجیتالی شما، واقعاً باعث دگرگونی در سازمان شده است یا فقط یک نسخه ارتقا یافته از نرم افزارها و سخت افزارها است؟
این پنج ویژگی تعیین کننده تحول دیجیتال واقعی در سازمان را مد نظر داشته باشید.
شرکت ها سالهاست که به دنبال تحول دیجیتال هستند، اما همیشه در مورد معنی آن اتفاق نظر وجود ندارد. حتی باتجربه ترین مجریان فناوری اطلاعات از این اصطلاح به عنوان چتری برای همه چیز استفاده می کنند مثلا برای مدرن سازی ساده برنامه ها. بنابراین، چگونه می توان تفاوت بین تحول دیجیتال واقعی و مدرن سازی ساده فناوری اطلاعات را تشخیص داد؟
تحول دیجیتال مدل های تجاری را دگرگون می کند و می تواند جریان های درآمدی جدیدی را باز کند. مدرنیزاسیون عبارت است از ارتقا سطح فناوری شما از طریق به روزرسانی آن سیستم و یا حتی استفاده از یک سیستم یا فناوری کاملاً جدید در کسب و کار. این کار یکسری مشترکات با تحول دیجیتال دارد مانند ساده سازی فرآیندها، افزایش کارایی و بهره وری. ولی این موضوع به همینجا خاتمه می یابد. مدرنیزاسیون هرگز تغییری در مدل کسب و کار شما ایجاد نمی کند یا شما را در یک گروه تجاری جدید قرار نمی دهد.
فراموش نکنیم تحول دیجیتال ماهیتی انقلابی داشته و مدل کسب و کار را متحول می کند و می تواند جریان های درآمدی جدیدی را ایجاد کند.
همه ما دیده ایم که بسیاری از شرکت های معروف و رده بالا، مدعی موفقیت در پیاده سازی تحول دیجیتال در سازمان خود هستند ولی در واقع در این سازمانها یک تغییر پارادایم بوجود آمده است. سوالی که مطرح می شود این است که موفقیت یک تحول دیجیتال واقعی چه کاری لازم است؟
تحول دیجیتال: ۵ ویژگی اصلی
۱٫ فرهنگ اولویت دیجیتال
این بسیار مهم است که هر چیزی در کسب و کار را با معیارها و ارزش های دیجیتال ارزیابی کنیم. این سوال را از خد بپرسید که آیا فناوری خود را، برای کمک به فرآیندهای چابک تر، کاهش هزینه ها یا افزایش تجربه مشتری به کار گرفتید؟ شاید همین نگرش بتواند برای سایر بخش های کسب و کار، تحول ایجاد کند. به سرمایه های انسانی خود نگاه کنید و از بین آنها افرادی که پتانسیلی بالایی در فرآیند تحول دیجیتال دارند (جواهرات دیجیتالی) را شناسایی کنید و ببینید چطور از آنها برای خلق درآمد بیشتر می توانید استفاده کنید.
نمایندگان ادارات کل سازمان را جمع آوری کنید تا جواهرات دیجیتالی پنهانی که ممکن است داشته باشید را شناسایی کنید و سپس جسورانه تصور کنید که چگونه می توان از آنها درآمد کسب کرد. چند سال پیش ، گارتنر اصطلاح ContinuousNext را ابداع کرد تا به تحول بعدی تحول دیجیتال اشاره کند. سازمان های امروزی برای انطباق بیشتر با تغییر و ایجاد راه های جدید برای موفقیت ، باید از یک ذهنیت با اولویت دیجیتال و ContinuousNext استفاده کنند.
۲٫ طرز تفکر طراحی-تفکر
تفکر طراحی، رویکردی مردم محور را در پیش می گیرد تا روش های جدیدی را برای حل یک مشکل ارائه دهد. قبل از اجرای هرگونه تحول دیجیتال، همه ذینفعان اصلی شامل کاربران نهایی، مشتریان، مدیران اجرایی مشاغل و مدیریت را دور هم جمع کنید تا در مورد خواسته ها، ناامیدی ها، اهداف و مواردی که برای همه خوشایند است صحبت کنید. برای این کار می توانید از تکنیک طوفان فکری استفاده نمایید. پس از اتمام این فرآیند و توسعه راه حل، می توانید آن را در یک دوره آزمایشی امتحان کنید و در صورت موفقیت به پیاده سازی آن سرعت بخشید.
تحول دیجیتال یک جهش بزرگ به جلو است، بنابراین قبل از اقدام به اجرای کامل به تفکر استراتژیک و گام های افزایشی نیاز دارد.
تحول دیجیتال یک جهش بزرگ به جلو است، بنابراین قبل از اقدام به اجرای کامل به تفکر استراتژیک و گام های افزایشی نیاز دارد.
۳٫ مدیریت تغییرات موثر
تغییر می تواند برای کارمندان و مشتریانی که عادت دارند کارها را به روشی خاص انجام دهند دشوار باشد. به همین دلیل ، صرف نظر از اینکه چه کسی اجرا را انجام می دهد، ابتکار عمل باید متعلق به مدیران ارشد یا C-Suite باشد و سایر اعضای تیم فارغ از ترس ها و نگرانی ها و سایر ملاحظات به تغییرات در حال انجام احترام بگذارند. گاهی حتی تحول دیجیتال می تواند مخل باشد. تحول دیجیتال، نقش ها و انتظارات سنتی را تغییر می دهد و می تواند باعث ایجاد ناهنجاری شرکت قبل از عملیاتی شدن آن شود. به ویژه هنگامی که یک تحول دیجیتال شامل هوش مصنوعی یا اتوماسیون باشد، کارمندان ممکن است از این که شغل آنها در معرض خطر قرار می گیرد ترس داشته باشند، بنابراین مهم است که ترس ها را برطرف کنیم و تغییرات را به تدریج اعمال کنیم.
۴- یک سازمان داده محور
یکی از ویژگی های کلیدی یک ترانسفورماتور دیجیتال واقعی ، ویژگی است که توسط داده ها هدایت می شود و برای کشف بینش نهفته در آن داده ها، از تجزیه و تحلیل استفاده می کند. در حقیقت، بیشتر ابتکارات تحول دیجیتال امروزه حول داده ها هستند. دانستن اینکه داده های شرکت شما در کجا قرار دارد؟، چگونه ممکن است نیاز به غنی سازی این داده ها باشد؟ ، و نحوه استفاده از تجزیه و تحلیل و هوش مصنوعی برای استفاده از این داده ها، اولین قدم ها برای موفقیت در تحول دیجیتال است.
۵٫ قهرمانان کیفیت
هدف اصلی هر تحول دیجیتال ، بهبود کیفیت در تجارب مشتری و کارمند، در محصولات و خدمات و تصویر شرکت است. در ابتدای طرح تحول دیجیتال، این سوال اساسی را بپرسید: آیا می توانیم بالاترین سطح کیفیت را در طول سفر حفظ کنیم؟
این امر مستلزم اتخاذ یک رویکرد فزاینده به پروژه، آزمایش و اعتبارسنجی نتایج در هر مرحله، اصلاح فرآیندها و رویه هایی است که برای تعالی سازمان استفاده می شوند.
پروژه های تحول دیجیتال از روزهای فناوری آنالوگ به دیجیتال، به شدت تغییر کرده اند. امروزه ، هوش مصنوعی ، اتوماسیون، اینترنت اشیا، مهاجرت به زیرساخت ها ابری و سایر فناوری های پیشرفته در حال تغییر نحوه عملکرد مشاغل هستند و این نیاز به یک تغییر کامل شرکت در تفکر، فرهنگ و مدل تجاری دارد. با این حال مهم نیست که چگونه آن را تعریف کنید، تغییر شکل دیجیتال، اگرچه اغلب مملو از ناشناخته ها و برخی از سطح خطر و اختلال است، اما تجارت را به سمت بهتر تغییر می دهد.
دیدگاهتان را بنویسید