تاریخ امروز:۱۶ خرداد ۱۴۰۲

نگاهی به رویکرد چابک در مدیریت پروژه

این روزها کلمه چابک یا Agile را زیاد می شنویم. اجایل به سرعت طی این سالها تبدیل به روشی بسیار کارا و موثر برای مدیریت کارهای پیچیده با پایانی نامشخص شده است. این رویکرد ابتدا توسط گروهی از توسعه دهندگان نرم افزار ابداع شد و به دلیل کارایی بالای آن، امروزه در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله قصد داریم نگاهی به این متدولوژی بیندازیم.

پیشنهاد می شود قبل از مطالعه این مقاله نگاهی به مدیریت پروژه آبشاری داشته باشید.

مدیریت پروژه چابک چیست؟

مدیریت پروژه چابک یک رویکرد، برای مدیریت پروژه است که بر تجزیه پروژه های بزرگ به کارهای کوچک تر و قابل کنترل تر متمرکز است. پروژه هایی که با تکرار کوتاه در طول چرخه عمر پروژه تکمیل می شوند. تیم هایی که از روش Agile استفاده می کنند می توانند سریعتر کار را به اتمام برسانند، با تغییر الزامات پروژه سازگار شوند و گردش کار خود را بهینه کنند.
همانطور که از نامش پیداست، چابک به تیم ها امکان می دهد تا برای تغییر سریع جهت و تمرکز، مجهزتر باشند. شرکت های نرم افزاری و آژانس های بازاریابی، از تمایل ذینفعان پروژه به تغییر به صورت هفته به هفته آگاه هستند. روش Agile به تیم ها این امکان را می دهد تا کارهایی را که انجام می دهند دوباره ارزیابی کرده و با نیازمندیهای جدید، تنظیم کنند تا مطمئن شوند با تغییر کار و چشم انداز مشتری، تمرکز تیم نیز تغییر کند.
اگر در مدیریت پروژه Agile تازه کار هستید، ممکن است در ابتدا، یک سیستم پیچیده و دشوار برای مدیریت به نظر برسد. اما، اگر کمی به کارهایی که در طول روز انجام می دهید دقت کنید متوجه خواهید شد که خواسته یا ناخواسته درگیر رویکرد چابک شده اید.

چه کسی از مدیریت پروژه Agile استفاده می کند؟

رویکرد چابک در مدیریت پروژه که در ابتدا برای توسعه نرم افزار ایجاد شده بود، به سرعت به صنایع مختلفی که به نوعی از مدیریت پروژه استفاده میکنند وارد شده است. بازاریابان، دانشگاه ها، ارگان های نظامی و حتی صنعت خودرو نیز به دنبال روش Agile و سایر چارچوب های Agile برای ارائه محصولات نوآورانه در محیط های نامشخص هستند. بسیاری از سازمان ها می توانند از مدیریت پروژه Agile بهره مند شوند و راه اندازی و استفاده از آن ساده است.
در دنیای نرم افزار ، وقتی تصمیم به ساخت یا توسعه یک فناوری موجود گرفته می شود، تعریف محصول نهایی دشوار است. Agile به دلیل انعطاف پذیری در تغییر جهت پروژه با حرکت کار به آینده ، این ابهام را فراهم می کند.
اگرچه می توانید از نرم افزارهای مخصوص، کتاب یا مربیان Agile بهره مند شوید ، اما هر تیم Agile منحصر به فرد بوده و درک اصول و ارزشهای هر تیم می تواند به شما کمک کند یک روش Agile که برای شما و تیم شما مناسب است، تنظیم کنید.

۴ ارزش اصلی Agile چیست؟

بیانیه مانیفست به تشریح ۴ ارزش اصلی و ۱۲ اصول راهنما که میتواند به عنوان ستاره شمال برای تیم ها راهنما باشد را به شرح ذیل تدوین کرده است:

۱- افراد و تعاملات بالاتر از فرایندها و ابزارها

همانطور که فناوری پیچیده است ، عنصر انسانی همیشه به عنوان یک نقش مهم در هر نوع مدیریت پروژه عمل می کند. اعتماد زیاد به فرآیندها و ابزارها منجر به عدم توانایی سازگاری با شرایط متغیر می شود.

۲- نرم افزاری که کار میکند بالاتر از مستندات جامع

به همان اندازه که اسناد مهم هستند ، نرم افزاری که کار می کند نیز از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. این مقدار به معنای این است که توسعه دهندگان دقیقاً همان چیزی را که برای انجام کار بدون نیاز به بارگذاری بیش از حد لازم به آنها نیاز دارند ، ارائه دهند.

۳- مشارکت مشتری در انجام کار بالاتر از قرارداد کار

مشتریان شما یکی از قدرتمندترین دارایی های شما هستند. چه مشتری های داخلی و چه مشتریان خارجی ، درگیر کردن آنها در تمام مراحل می تواند به شما اطمینان دهد که محصول نهایی به طور موثرتری نیازهای آنها را برآورده می کند.

۴- پاسخ دادن به تغییر بیش از پیروی از یک برنامه

این ارزش یکی از بزرگترین موارد خروج از مدیریت سنتی پروژه است. از نظر تاریخی، تغییر به عنوان یک هزینه تلقی می شد و باید از آن اجتناب شود. چابک امکان تغییر مداوم در طول زندگی هر پروژه را فراهم می کند. هر دو فرصتی برای بررسی و اصلاح فراهم می کند.

۱۲ اصل چابک چیست؟

روش های چابک می توانند به اندازه هر تیم متنوع و منحصر به فرد باشند ، اما ۱۲ اصل چابک همیشه باید سرلوحه تصمیمات و توسعه محصول شما باشد.

۱٫ بالاترین اولویت ما جلب رضایت مشتری از طریق تحویل زودهنگام و مداوم نرم افزارهای ارزشمند (یا هر چیز دیگری که تحویل می دهید) است.
۲٫ از تغییر حتی در اواخر توسعه ، استقبال می کنید . فرایندهای چابک، تغییر را برای ایجاد مزیت رقابتی مهار می کنند.
۳٫ تحویل پروژه ها به طور مكرر، از دو هفته تا چند ماه، با ترجیح بر فاصله زمانی كوتاه تر.
۴٫ اعضای تیم و ذی نفعان باید در طول پروژه روزانه با هم کار کنند.
۵٫ پروژه ها را حول افراد با انگیزه بسازید. فضای لازم را به آنها بدهید و از نیازهای آنها پشتیبانی کرده و به انها اعتماد کنید تا کارها را انجام دهند.
۶٫ مکالمه حضوری کارآمدترین و موثرترین روش انتقال اطلاعات به تیم های مختلف است.
۷٫ محصول نهایی، معیار اصلی پیشرفت است.
۸٫ فرآیندهای چابک توسعه پایدار را تقویت می کنند. همه ذینفعان باید بتوانند یک سرعت ثابت را به طور نامحدود حفظ کنند.
۹٫ توجه مداوم به برتری فنی و طراحی خوب ، چابکی را افزایش می دهد.
۱۰٫ سادگی – هنر به حداکثر رساندن میزان کار انجام نشده – ضروری است.
۱۱٫ بهترین معماری ها، الزامات و طراحی ها از تیم های خود سازمانده پدیدار می شود.
۱۲٫ در فواصل منظم ، تیم در مورد چگونگی موثرتر بودن تأمل می کند، سپس رفتار خود را متناسب با آن تنظیم و تنظیم می کند.

در مقالات آتی بیشتر به این رویکرد خواهیم پرداخت.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.