تاریخ امروز:۱۲ آذر ۱۴۰۲

انواع محاسبات ابری

در مقاله قبلی به معرفی رایانش ابری پرداختیم. در این مقاله قصد داریم روش های محاسبات ابری را معرفی نماییم.

انواع محاسبات ابری

سه نوع محاسبات ابری وجود دارد

رایانش ابری روشی برای رساندن منابع فناوری اطلاعات به کاربران از مراکز از راه دور است. سه مدل اصلی رایانش ابری وجود دارد که براساس نوع منابع تفکیک شده است.

مفهوم SaaS در محاسبات ابری

مدل Saas یا Software as a service رایج ترین نوع رایانش ابری است.در این روش برنامه ها کامل و آماده برای کاربر از طریق اینترنت ارائه می شود .دراین روش معمولاً نیازی به بارگیری و نصب منابع بر روی رایانه کاربر نیست. به کمک این موضوع در وقت کارشناسان فنی که مسئول نصب و راه اندازی نرم افزارها هستند صرفه جویی می شود. و همینطور تعمیر و نگهداری و عیب یابی به طور کامل توسط شرکت های سرویس دهنده خدمات ابری انجام می شود.

مجموعه ابزارهای ابری عملکردهای خاصی را انجام می دهند . به عنوان مثال می توان به مجموعه ابزارهای مدیریت ارتباط با مشتری Salesforce ، محصولات Microsoft Office 365 ، Google Apps ، QuickBooks ، Dropbox ، Zendesk و Slack اشاره کرد. اینها ابزاری کاملاً کاربردی هستند که می توانند بدون برنامه نویسی ، مطابق با نیازهای کاربران تنظیم شوند.

مفهوم IaaS در محاسبات ابری

مدل IaaS یا Infrastructure as a service نوعی سرویس ابری برای سازمانهایی است که می خواهند خودشان سفارشی سازی انجام دهند. بیشترین مزیت IaaS مقیاس پذیری سخت افزاری است که در صورت تقاضا برای نیازهای بلند مدت یا کوتاه مدت قابل دسترسی است. IaaS این امکان را برای کلیه مشاغل فراهم می کند که منابع IT مورد نیاز خود را با توجه به اندازه سازمان و میزان مورد نیاز بدون نیاز به سرمایه گذاری های بزرگ ، اجاره کنند. در سرویسIaaS ، افراد یا سازمان ها ، میزبان عناصر زیرساختی مانند سخت افزار ، سرورها ، فایروال ها و ظرفیت ذخیره سازی می باشد.

مفهوم PaaS در نرم افزار به عنوان سرویس (SaaS)ابری

در مدلPaaS  یا Platform as a service عناصر سازنده ایجاد نرم افزار، از جمله ابزارهای توسعه ، کتابخانه کدها ، سرورها ، محیط های برنامه نویسی و اجزای برنامه از پیش پیکربندی شده را فراهم می کند. سرویسPaaS ، به مشتری این اطمینان را می دهد که نگران مسائل ایی مانند امنیت ، زیرساخت ها و یکپارچه سازی داده ها نباشند تا کاربران بتوانند سریعتر و با هزینه کمتر روی ساخت ، میزبانی و آزمایش برنامه ها تمرکز کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.